Han som gjorde det

Hvor: Vega Scene
Når: 20. januar 2019
Billetter: Klikk her

Gutten som drepte Janes sønn skal slippes ut av fengsel. Hvem er han blitt? Og tør hun konfrontere ham?

I møte med en TV-kanal som vil bruke hennes historie som utgangspunkt for en storyline i en såpeopera, tvinges Jane til igjen å forholde seg til sin tragedie: At hennes sønn ble drept av en femten år gammel gutt for ti år siden. Pål, gutten som gjorde det, er nå i tjueåra og har akkurat sluppet fri fra fengsel. Han har fått nytt navn og hemmelig adresse, men Jane får greie på hvor Pål bor, og bestemmer seg for å oppsøke ham.

Øystein Ulsberg Bragers nyskrevne verk “Han som gjorde det” er et fiktivt ekko av drapssaker som James Bulger, Kevin-saken i Arvika og Birgitte Tengs. Verket tar for seg hva som skjer når sårene rippes opp igjen etter mange år.

Vi følger offerets mor og den løslatte drapsmannen i dagene fram mot at de to møtes, og får oppleve hvordan menneskene rundt dem blir påvirket av hovedpersonenes handlinger. Medias nådeløse hukommelse danner bakteppe for en opprivende historie, fortalt vekselvis med galgenhumor, alvor og poetisk distanse.

Den 20. januar fremfører et fullt ensemble teksten for første gang i en iscenesatt lesning lydlagt av perkusjonist og digital-musiker Peter Baden. Etter lesningen blir det samtale fra scenekanten med dramatikeren.

Manus og regi: Øystein Ulsberg Brager
Musikk / lyd: Peter Baden

Skuespillere:

Marit Synnøve Berg som Jane
Filip Stav som Pål
Arnhild Litlere som Ann-Kristin
Assad Siddique som Martin
Kai-Kenneth Hanson som Ole-Kristian
Liv-Ellen Kahrs som Karianne
Hege Aga Edelsten som Liv-Mari

Produsent: Imploding Fictions
Samarbeidspartner: Vega Scene
Illustrasjon: Anders Pedersen
Dramaturger: Tale Næss og Lot Vekemans
Forlag: Teaterforlaget Songbird

Støttet av Norsk Kulturråd, FFLB og Fond for frilansere.
Takk til Akershus Teater.